A kálium csökkenti a magas vérnyomást

Kalium vérnyomás

Főoldal » Betegségek kalium vérnyomás Szív és érbetegségek » Magasvérnyomás-betegség » A kálium csökkenti a magas vérnyomást Évek óta gyanítják a kutatók, hogy a kálium csökkenti a magas vérnyomást.

kalium vérnyomás

Most egy új tanulmány bizonyítja, hogy a fokozott káliumbevitel hozzáadható a magasvérnyomás betegség megelőzési lehetőségeihez. Kalium vérnyomás szerzők 33 tanulmányt tekintettek át, amely vizsgált személyre terjedt ki.

kalium vérnyomás

Az átlagosan napi 2. A magasvérnyomás betegségben szenvedők esetén a fokozott káliumbevitel még nagyobb vérnyomáscsökkenéssel járt: a szisztolés nyomás 4,4 Hgmm-el, a diasztolés 2,5 Hgmm-rel csökkent, írták a kutatók a JAMA május végén kalium vérnyomás számában.

kalium vérnyomás

A káliumbevitelnek a cikkben említett mértékű emelése "egyszerű és veszélytelen módja a magas vérnyomás hipertónia veszélyeztetett, vagy mérséklésének.

Paul K. A kálium vérnyomáscsökkentő hatásának mechanizmusa nem ismert, azonban a magas vérnyomás valószínűleg a nátrium és kálium egyensúly felborulásának eredménye. Kalium vérnyomás fokozott káliumbevitel feltehetően helyreállítja az egyensúlyt, vélik a kutatók.

kalium vérnyomás

Sok gyümölcs és zöldség tartalmaz káliumot nagyobb mennyiségben, például a banán, a kalium vérnyomás, mazsola és szárított sárgabarack. A szárazbab és a krumpli is jó káliumforrás.

kalium vérnyomás

Kalium vérnyomás minimális napi káliumszükséglet felnőttek számára, az Institute of Medicine, Washington,D. A tanulmányban kalium vérnyomás közül sokat szedtek káliumot, de emellett egyéb vérnyomáscsökkentő módszerekre is szükség van, pl. Vesebetegek gyakran nehezen választják ki a káliumot, ezért nem szabad túl sokat fogyasztaniuk. Bizonyos gyógyszerek szintén zavarhatják a kálium kiválasztását, ezért minden esetben ajánlatos a háziorvost megkérdezni.

kalium vérnyomás

Azonban még korai szélesebb körben ajánlani a káliumpótlást, mondta. Megjelent: Medical Tribune News Service kálium, magas, vérnyomás, magasvérnyomás, betegség

10 gyógynövény magas vérnyomásra!